Despre Flair Glass

Infiintata in 1993 compania Flair impex SRL s-a nascut din pasiunea pentru lumina, culoare, transparenta si design, cand inclinatia catre belle-arte si rigoarea inginereasca si-au dat mana. Astfel au fost efectuate lucrari de mari dimensiuni si complexitate tehnica, amenajari cu sticla la cladiri administrative, sedii de banci, hoteluri, universitati, biserici, case particulare.

investind si dezvoltand astfel latura artistica a afacerii. A continuat cu scolarizarea personalului in Italia , la Milano, unde pe langa tehnicile moderne de fuziune si deformare a sticlei in cuptor, s-au deprins tainele tehnicilor vechi de pictura si legare in plumb a sticlei, tehnici de vitraliu ,Tiffany, Grisaglia- o tehnica decorativa veche.

Toate lucrarile noastre sunt executate manual. Proiectele sunt intai schitate, apoi ridicate la scara 1/1 prin pictura pe carton. Dupa stabilirea finala a modelului, se trece la taierea sticlei si dupa caz.

Asa cum am amintit, investitia nu a fost doar materiala ci in primul rand umana,  tineri talentati, iconari, graficieni, sculptori, modelatori.

Azi, dupa 21 de ani de la lansare, oferim clientilor nostri solutii tehnice si artistice garantate pe viata, daruind bogatie de culori in lucrarile pe care le realizam.

flair-despre-noi
flair-targ
flair-glass-produse
Produse si servicii Flair Glass

Vitraliul este din ce in ce mai prezent astazi, transformandu-se intr-un element decorativ la indemana iubitorilor de frumos, oferind solutii inedite de decorare a spatiilor.

Vitraliile au fost considerate multa vreme ca o forma mistica a artei vizuale rezervata marilor edificii bisericesti. Curajul maestrilor vitralisti de a scoate sticla prinsa in plumb din zona exclusivista a bisericii a reanviat vitraliul, iar formele de exprimare ale sticlei au spart tiparele. De la suprafete vitrate mari pentru locuri publice sau biserici, la ferestre, usi, paravane, plafoane sau luminatoare pentru resedinte, utilizarea vitraliilor nu are limite, asa cum nici misterul si magia luminii schimbatoare filtrate prin sticla colorata nu au egal in nici o alta forma a artei vizuale.

Sticla valorificata prin culoare, este manufacturata in vitralii sub forma bucatilor de sticla aranjate, astfel incat sa formeze imagini sau modele, intregul fiind consolidat de o structura de plumb sustinut de un suport rigid. De asemenea, termenul “vitralii” este asociat cu ferestrele pe ale caror suprafete vitrate au fost aplicate vopsele si emailuri tratate termic in cuptoare. Din punct de vedere al laturii artistice,vitraliile constau in talentul de a concepe modelul, precum si tehnica laborioasa de a asambla piesele decorative, astfel incat sa isi suporte propria greutate.

Grisaglia este o tehnica ce incearca definirea pictoriala a luminii, umbrelor, volumulului și a adâncimii prin intermediul unei scheme de culori unice,  in  nuante variate, gradații, combinații, determinând astfel structura picturii. Grisaglia ne conduce în lumea picturii și a temperaturii. Este căldura cuptorului care face pictura stabila și veșnica. La 620 ° C, sticla nu isi schimba forma, suprafața are o usoara vitrificare, suficient pentru ca grisaglia sa se fixeze în masa sticlei.

Vitraliile medievale sunt prin definiția lor, pictate. Pictura pe sticla este, asadar, veche si profund legata de tehnica de mozaic din sticla.

Pictura pe sticla este o tehnica cu particularitati, care o diferentiaza in mod clar de toate celelalte, cu o mare putere expresiva.

Vizualizarea unui vitraliu se face în condiții de transparență, cu iluminare din spate pentru a obține adâncimea și volumul modelului reprezentat.

ARGUMENTE pentru a va coopta ca parteneri :
  • Sustinerea si promovarea talentului creativ al tinerilor;
  • Calitatea produselor;
  • Disponibilitate de stoc;
  • Control riguros al calitatii;
  • Parteneriat cu furnizorii – dezvoltat în timp de 22 ani de activitate;
  • Calitatea serviciilor;
  • Lucratori calificati si atestati de catre furnizorii de materiale si echipamente din Italia si Germania;
  • Participare periodica la cursuri de pregatire, targuri de specialitate din tara si din strainatate.
flair-bacau-parteneriat